Alles wat je moet weten over een schoonloopmat!

 

Wat is een schoonloopmat?

Een schoonloopmat is ontworpen om vuil en vocht van schoenen te verwijderen, zodat deze niet het interieur van een gebouw binnenkomen. De functie van een schoonloopmat is om de vloer schoon te houden en te voorkomen dat vuil en vocht zich verspreiden, wat kan leiden tot gladheid en vervuiling van het interieur.

 

Waar moet een schoonloopmat liggen?

Close up Deurmat Luxor
Vezels van schoonloopmat Luxor

Schoonloopmatten worden meestal geplaatst bij de ingangen van gebouwen, waar het grootste deel van het vuil en vocht zich ophoopt. Ze kunnen ook binnen in een gebouw worden geplaatst, zoals in een lobby of gang, om de vloer schoon te houden en te voorkomen dat vuil en vocht zich verspreiden.

 

Waar is een schoonloopmat van gemaakt?

Een schoonloopmat is gemaakt van polyamide of nylon. Deze stoffen zijn erg sterk, waterafstotend en uv-bestendig. Schoonloopmatten zijn verkrijgbaar in rubber onderkant of pvc onderkant (backing). De Rubber rug heeft een sterke antislip waardoor deze beter op de vloer blijft liggen. Deze matten zijn van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor ben jij verzekerd van een lange levensduur een goede werking.

Wat is een oplooprand?

Een oplooprand wordt meestal bevestigd aan een mat die op de vloer komt te liggen. Een oplooprand maakt de mat extra goed begaanbaar voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers of kinderwagens. Verder zorgt de oplooprand voor een extra antislip, waardoor de mat nóg steviger op de grond ligt!

 

Mat op maat

Zodra jij je gewenste maten hebt ingevoerd, gaan we voor je aan de slag. Wij snijden de mat voor je op maat en zorgen er voor dat jij je mat zo snel mogelijk in huis hebt!

.

De waardering van mattenexpert.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 447 reviews.