Welk type Buitenmat zoek jij?:

Rubbermat uitgelichte afbeelding buitenmat

             Rubbermat

Deze onverwoestbare buitenmat is bestand tegen alle weersomstandigheden.

 • Makkelijk in onderhoud
 • Houdt vuil tegen
 • Antislip
 • Duurzaam
Borstelmat uitgelichte afbeelding buitenmatten categorie

            Borstelmat

Deze weerbestendige mat heeft een ruw profiel dat diep in je zolen dringt.

 • Antislip
 • Mooi design
 • Houdt vuil buiten
 • Duurzaam
buiten-mat-spaghetti

            Spaghettimat

Deze mat laat de meeste vuil en vocht door. Zo ben je verzekerd van een            schoon doorloop. 

 • Weersbestendig
 • Opties met oplooprand
 • Duurzaam materiaal
 • Makkelijk in onderhoud

Onze mat op maat service is gratis.

Onze mat op maat service is gratis.

Voordelen

Betaal met iDEAL
Eenvoudig retourneren
Binnen 48 uur in huis
Matten op maat

Meest gestelde vragen

Een deurmat behoudt haar maximale werking gemiddeld zo’n 3 jaar. Het verschil zit hem in de mate van gebruik en de matsoort. Zo gaat een schoonloopmat gemiddeld iets langer mee dan een droogloopmat. Dit komt door de verschillende stoffen waaruit deze matten bestaan. Wanneer jij je mat elke twee jaar vernieuwd, ben je er zeker van dat de mat haar maximale werking behoudt.

Nee. Een buitenmat is niet wasbaar. Je kunt een buitenmat het best schoonmaken door deze uit te kloppen of met de stofzuiger te behandelen. Buitenmatten van MattenExpert zijn echter wel goed schoon te houden. Wanneer je je mat regelmatig stofzuigt of uitklopt, verleng je de levensduur van je mat.

Hieronder vindt je de juiste behandelmethoden voor iedere buitenmat:

Stofzuigen Afspuiten Uitkloppen
Rubbermat ✔️ ✔️
Spaghettimat ✔️ ✔️
Borstelmat ✔️ ✔️

Een oplooprand is een extra optie bij sommige matten. Deze oplooprand is van rubber, en loopt schuin op tegen de rand van de mat. Zo zorg je er dus voor dat de mat beter begaanbaar is. Dit is met name handig voor bijvoorbeeld rolstoelen, kinderwagens of containers.

Daarnaast zorgt een oplooprand voor een extra rubberen rand. Dit zorgt er dan weer voor dat de mat een extra antisliplaag heeft. Met een oplooprand heb jij dus een nóg stevigere en nóg beter begaanbare mat.

Twijfels over de buitenmat die het best bij jou past?

Weet jij toch nog niet helemaal zeker welke buitenmat bij jou past? Aan de hand van de gratis keuzehulp helpen we je graag om een buitenmat te vinden die het best voldoet aan jouw wensen.

Ga naar keuzehulp

Persoonlijk advies voor je buitenmat?

Heb je specifieke vragen of wensen over jouw mat? Neem dan contact op met onze Advies op-maat service. Je kunt hier je persoonlijke vraag met ons delen. Wij helpen je vervolgens zo snel mogelijk om je perfecte mat te vinden.

Buitenmatten op rol

Een aantal van onze matten zijn afgebeeld op een rol. Dit betekent dat we je deze mat aanbieden op rol of op maat snijden voor jou. Jij hoeft enkel de gewenste maten aan ons door te geven, waarna we voor jou de buitenmat op maat snijden en vervolgens bij je thuisbezorgen.

Een buitenmat bestellen

Wanneer je een mat besteld bij MattenExpert, kun je deze eenvoudig betalen met iDeal. Je mat heb je vervolgens binnen 48 uur bij je thuis op de mat liggen. Ben je niet tevreden over de bestelde mat? Dan kun je deze kosteloos retourneren.

Een mat die op maat is besteld kan ook bij ons geretourneerd worden. Echter brengen wij hier wel kosten voor in rekening omdat wij de mat niet zomaar kunnen gebruiken of opnieuw moeten snijden. De kosten voor het retourneren van een mat op maat bedragen 15% van de afgerekende prijs.

You've just added this product to the cart:

De waardering van mattenexpert.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 447 reviews.