Moet ik een droogloopmat of een schoonloopmat

Deze vraag horen we vaak, en het antwoord verschilt per situatie. Een schoonloopmat heeft langere en taaiere vezels, die dieper in je schoenen dringen. Een droogloopmat heeft kortere vezels, die beter zijn in het opnemen van vocht. Een droogloopmat neemt echter ook vocht op.

Om het wat makkelijker voor je te maken, hebben we hieronder drie situaties genoemd, waarvoor een droogloopmat geschikt is:

Ik woon in een appartement Droogloopmat, want het grootste vuil wordt al tegengehouden
Als u de vloer droog wilt houden Droogloopmat, want het grootste vuil wordt al tegengehouden
Mijn schoenen hebben niet een al te diep profiel (1-3mm) Droogloopmat, want het meeste vuil wordt niet meegenomen

 

In andere gevallen kun je beter een schoonloopmat op maat nemen!

Wanneer is een droogloopmat op maat geschikt voor mij

Wanneer je een mat in een uitsparing, bijvoorbeeld bij de voordeur, wilt, moet de mat natuurlijk exact in deze uitsparing vallen. Eigenlijk kun je altijd het best voor een mat op maat gaan, wanneer je exacte maten wenst, dus wanneer de mat precies moet passen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je mat een paar centimeter tekort komt.

Droogloopmat met of zonder oplooprand

Oplooprand Schoonloopmat Spectrum
Oplooprand van droogloopmat

Naast dat we je droogloopmat op maat snijden, kun je er ook nog voor kiezen om de mat met of zonder oplooprand uit te rusten. Deze oplooprand zorgt voor extra stevigheid. Daarnaast zorgt deze rand voor een lagere drempel, waardoor de mat nóg beter begaanbaar is voor bijvoorbeeld rolstoelen of kinderwagens.


Hoe bestel je een droogloopmat op maat

Bij MattenExpert kun jij eenvoudig je droogloopmat op maat laten snijden. Wij leggen je graag uit hoe een bestelling hiervan in zijn werk gaat. Zo heb jij een duidelijk en transparant beeld van wat er gebeurd tussen de betaling en het moment dat de mat bij jouw in huis ligt!

 

De waardering van mattenexpert.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 447 reviews.