Een mat op maat bestellen

Mat-op-maat-bestellen

Een mat op maat bestellen

Wanneer je een mat op maat wilt bestellen komt er meer kijken dan alleen de juiste mat en de juiste kleur. Hoe weet je nu zeker dat deze goed past? In deze blog vertellen we je hoe je zeker bent van een goede aankoop!

Na het lezen van deze blog weet jij…

… hoe je de maten van je mat goed opmeet;
… op welke manier je een verkeerde aankoop voorkomt;
… hoe het bestellen van een mat in zijn werk gaat;
… dat MattenExpert een mat gratis voor je in alle maten snijdt!

Een passende mat voor jou

Voordat je een mat bestelt, moet je natuurlijk wel eerst weten welke mat het best bij je past! Alle binnenmatten zijn in drie categorieën te verdelen:

Droogloopmatten, deze matten nemen vooral vocht op;
Schoonloopmatten, deze matten reinigen vooral je schoenen;
Kokosmatten, net als schoonloopmatten reinigen deze matten vooral je schoenen

In onze blog ‘Welke binnenmat past bij mij’ leggen we al deze mogelijkheden voor en laten we zien welke mat het best bij jou past.

Proefstaaltjes-MattenExpert
Proefstaaltjes van droogloopmat Twister (l) en Aqua Luxe (r)

De juiste mat op maat bestellen

Het kan natuurlijk zijn dat je twijfelt tussen een aantal kleuren, of niet helemaal zeker bent over het materiaal van de mat die je voor ogen hebt. Daarom kun je eenvoudig een paar proefstaaltjes bij ons aanvragen. Deze proefstaaltjes zijn helemaal gratis, je betaalt enkel voor de verzendkosten. Deze verzendkosten krijg je vervolgens terug aan de hand van een kortingscode, die je bij aanschaf van je mat kunt verzilveren!

Deze proefstaaltjes zijn kleine stukken van de door jou gewenste mat. Met deze proefstaaltjes kun je deze mat dus zelf even voelen. Daarnaast kun je de kleuren in het echt bekijken. Zo ben je zeker van een goede aankoop! Deze proefstaaltjes kun je bij alle maatmatten aanvragen.

De maten opmeten

Zijn de proefstaaltjes veelbelovend? Dan kun je met een gerust hart overgaan tot het bestellen van een mat. Bij zo’n maatmat moet je alleen de maten van je mat natuurlijk wel goed duidelijk hebben. Hoe je de maten opmeet, verschilt of je een mat in de vloer of op de vloer hebt.

Mat-op-vloer
Deurmat op de vloer

– Mat op de vloer
Bij een mat op de vloer hoef je enkel de lengte en breedtemaat op te meten. Doe dit tot op de millimeter nauwkeurig! Valt je mat onder een openslaande deur? Hou dan goed in de gaten dat er minstens 3mm marge zit tussen de mat en de onderkant van de deur. Wanneer de mat en deur over elkaar heen schuren, kan dit zowel de deur als de mat beschadigen.

Deurmat in de vloer MattenExpert
Deurmat in de vloer

– Mat in de vloer
Een mat in de vloer moet je driedimensionaal meten. Niet alleen de lengte en breedte zijn belangrijk, ook de hoogte. Is je mat te hoog of te laag kun je struikelen. Dit soort situaties willen we natuurlijk voorkomen. Meet de lengte en breedte van een uitsparing van rand tot rand, tot op de millimeter nauwkeurig! Daarnaast moet je mat tussen de één en drie millimeter boven de rand uitkomen.

Is je gewenste mat te laag? Leg er dan een houten plaat, of een  rubbermat onder, die er voor zorgt dat de mat wel de goede hoogte krijgt. Komt je mat te hoog boven de rand uit? Neem dan even contact met ons op.

De mat bestellen

Je weet de mat en de benodigde maten. Nu kun je je mat op maat bestellen. Hieronder leggen we je uit hoe het bestellen van een mat in zijn werk gaat:

Voor jou aan de slag

Na deze bestelling gaan we voor je aan de slag. We snijden de matten gratis tot op de millimeter nauwkeurig voor je op maat. Hierna kun je de matten binnen twee werkdagen in huis verwachten. Duurt het onverhoops toch langer, informeren we je daar natuurlijk tijdig over!