De juiste binnenmat kiezen

Welke binnenmat past bij mij?

De juiste binnenmat kiezen

Je zit nu al een tijdje thuis, en je bent meer dan klaar met die afgetrapte binnenmat. De mat is vies en kapot, en duidelijk toe aan vernieuwing. Zodra je online rond gaat kijken, zie je al snel dat er veel keuze is. Maar welke mat past nu het best bij jou? Wanneer jij een binnenmat wenst, zijn er eigenlijk maar drie opties: Een kokosmat, een schoonloopmat en een droogloopmat. Wij helpen je graag de juiste binnenmat te kiezen. Na het lezen van deze blog weet jij…

– … waar je op moet letten bij aanschaf van een binnenmat
– … wat het verschil is
– … welke opties er zijn
– … welke mat het best bij jouw situatie past

De eerste stap om de juiste binnenmat te kiezen

Eén van de eerste dingen waar je op moet letten, is de grootte van je mat. Je kunt kiezen voor zowel een mat op maat of een mat in een vaste maat. Dit verschilt per situatie. Het best is om een mat minimaal in dezelfde breedte als de deur te hebben. Wanneer je een mat in een uitsparing wilt, kun je het best voor een maatmat gaan. Zo ben je er zeker van dat de mat goed past. Daarnaast kun je meestal eenvoudig filteren op de grootte van de matten die online aangeboden worden. Zo weet je voor welke grootte je moet gaan.

Schuifelen tussen drie opties

Je weet nu dus wat voor maat je nodig hebt. Maar daarna? Je kunt kiezen uit een droogloopmat, schoonloopmat of een kokosmat. In onze blog ‘Het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat’ vertellen we je het verschil tussen deze twee matten. In het kort moet je even kijken welke functie het best bij jou past.

– Een schoonloopmat maakt schoon
– Een droogloopmat droogt vooral
– Een kokosmat kun je vergelijken met een schoonloopmat, die maakt schoon

Pas op het afstapjePas op het afstapje

Bij een schoonloopmat of droogloopmat kun je tot slot nog kiezen of je een oplooprand bij je mat wenst. Een oplooprand maakt een mat nóg beter begaanbaar voor bijvoorbeeld rolstoelen of kinderwagens, omdat de drempel van de mat verlaagd wordt. Daarnaast zorgt een oplooprand voor een extra antisliplaag. Deze oplooprand zie je op de afbeelding hiernaast. Het vormt dus een extra rand rondom je mat.

Een schone vloer

Wanneer we de juiste binnenmat kiezen, verzeker je jezelf van een schone vloer. De juiste mat verschilt natuurlijk per situatie, maar over het algemeen kun je er van op aan dat wanneer je al een buitenmat hebt liggen, je een droogloopmat het best kunt kiezen. Nog geen andere mat in de buurt liggen? Kies dan voor een schoonloopmat of kokosmat.