Binnenmatten

Onze binnenmatten zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en materialen. Of u nu op zoek bent naar een klassieke, elegante mat of een moderne, trendy mat, wij hebben het voor u. Binnenmatten met of zonder rubberrand of binnenmatten voor in een uitsparing? Kies zelf je gewenste maten. Onze binnenmatten zijn duurzaam en slijtvast

Naast het beschermen van uw vl,oer, hebben onze binnenmatten nog vele andere voordelen. Zo helpen ze om de veiligheid te verbeteren door het voorkomen van uitglijden op natte of gladde vloeren. Ze verminderen ook de verspreiding van ziektekiemen en dragen bij aan een hygiënische omgeving.

Welk type binnenmat zoek jij?:

droogloopmat-op-maat

Droogloopmatten 

 

 • Goede vochtopname
 • Wasbaar op 30 graden
 • Antislip
 • Duurzaam
schoonloopmat-op-maat

Schoonloopmatten

 

 • Aanloopprofielen
 • Vuilafstotende
 • Hoogwaardig
 • Intensief gebruik
kokosmat-op-maat

Kokosmatten

 

 

 • Duurzaamheid
 • Lange levensduur
 • Schraapfunctie
 • Natuur product
logomat-op-maat

Deurmat met logo

 

 • Antislip
 • Vocht en vuil opname
 • Wasbaar
 • Binnen en buiten

Twijfels over de binnenmat die het best bij jou past?

Weet jij nog niet welke binnenmat het best bij jou past? Maak gebruik van onze keuzehulp. Door je wensen kenbaar te maken via de keuzehulp, selecteren wij direct de beste opties voor jou. Zo vind jij direct de beste binnenmat voor jouw situatie!

 Ga naar keuzehulp

Of bekijk al onze producten

Persoonlijk advies voor binnenmatten?

Heb jij wensen of vragen over een binnenmat die het best bij jou past? Wij helpen je graag met onze gratis Advies op maat-service. Wij helpen je hier graag met je persoonlijke vraag.

Deurmat op maat?

Bij veel producten zie je Mat op maat staan. Dat betekent dat de mat van een rol wordt gesneden. Dit geeft ook aan dat de mat in vrijwel alle maten verkrijgbaar is. Je hoeft enkel de gewenste maten in te voeren. Houd er rekening mee dat wij rollen hebben van  (100cm breed) en (200cm breed) De rest doen wij. Op de millimeter nauwkeurig. Onze mat op maat service is helemaal Gratis!

Handig om te weten over onze binnenmatten

Bij Mattenexpert kun je eenvoudig betalen met iDeal. Vervolgens ontvang je je binnenmat binnen 48 uur thuis. Ben jij niet tevreden over de bestelde binnenmat? Dan kun je deze kosteloos retourneren.

Ook een binnenmat op maat kun je bij ons eenvoudig retourneren. Hier brengen we echter wel kosten voor in rekening, omdat wij de mat niet zomaar kunnen gebruiken of opnieuw moeten snijden.

Meest gestelde vragen

Wanneer je een mat regelmatig schoonmaakt en onderhoudt, verleng je de levensduur van de mat. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de verschillende matten, die hieronder uitgelegd staan:

 1. Regelmatig stofzuigen: Stofzuig de deurmat regelmatig om vuil, zand en andere deeltjes te verwijderen die zich op de mat hebben verzameld.
 2. Reinigingsmiddelen: Gebruik milde reinigingsmiddelen en warm water om hardnekkige vlekken te verwijderen. Gebruik geen bleekmiddelen of agressieve chemicaliën, omdat dit de deurmat kan beschadigen.
 3. Laat de mat drogen: Zorg ervoor dat de deurmat volledig droog is voordat je deze weer gebruikt. Hang de mat bijvoorbeeld op een waslijn in de zon of gebruik een ventilator om het droogproces te versnellen.
 4. Klop de mat uit: Klop de deurmat regelmatig uit om losse deeltjes te verwijderen die zich in de mat hebben verzameld. Dit kan buiten gebeuren met een bezem of stok.
 5. Lees goed de beschrijving of de mat gewassen mag worden. Bij een aantal gevallen is het namelijk mogelijk om deze in een industriele wasmachine te wassen. De temperatuur van het wassen is afhankelijk van het type mat.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je deurmat langer meegaat en er altijd schoon en netjes uitziet.

Als je een deurmat op maat wilt maken, kun je dit doen door een deurmat zelf te snijden. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

 1. Meet de juiste afmetingen van de deurmat op en zorg ervoor dat de afmetingen kloppen.
 2. Markeer de afmetingen op de achterkant van de deurmat met een potlood of stift. Zorg ervoor dat je de afmetingen nauwkeurig aftekent en dat de lijnen recht zijn.
 3. Gebruik een scherp mes of een stanleymes om langs de afgetekende lijnen te snijden. Zorg ervoor dat het mes scherp is, zodat je een gladde en nauwkeurige snede kunt maken. Snijd niet te diep, anders beschadig je de onderlaag van de mat.
 4. Controleer of de deurmat de juiste afmetingen heeft en of de sneden recht zijn. Als je niet tevreden bent met de snede, kun je opnieuw beginnen en voorzichtiger snijden.
 5. Als de deurmat niet helemaal recht is afgesneden, kun je de randen afwerken met een schuurpapier om het af te vlakken en zo een betere afwerking te krijgen.

Het zelf snijden van een deurmat kan een goedkope en eenvoudige manier zijn om een deurmat op maat te maken voor de ruimte. Zorg ervoor dat je veiligheid vooropstelt tijdens het snijden en dat je voorzichtig werkt om ongelukken te voorkomen.

Dus: Wanneer je de mat op de kop legt, met de achterkant naar boven, kun je met een stanleymes deze mat prima zelf snijden!

Een deurmat behoudt haar maximale werking gemiddeld zo’n 3 jaar. Het verschil zit hem in de mate van gebruik en de matsoort. Zo gaat een schoonloopmat gemiddeld iets langer mee dan een droogloopmat. Dit komt door de verschillende stoffen waaruit deze matten bestaan. Wanneer jij je mat elke twee jaar vernieuwd, ben je er zeker van dat de mat haar maximale werking behoudt.

Dit is afhankelijk van hoe je de mat wilt gebruiken, in een uitsparing of op de vloer:

 • Op de vloer: In dit geval kun je het best een deurmat in dezelfde breedte als de deur hebben. Dit is meestal wel mogelijk in een standaardmaat. Mocht je toch een andere maat hebben, kun je voor een deurmat op maat kiezen.
 • In de vloer: Wanneer je een mat in de vloer wilt, raden we je aan om altijd een deurmat op maat te kiezen. Meet de uitsparing exact uit. Tel hier een marge van 1 milimeter op en bestel je gewenste mat. Heb je hiermee hulp nodig? Neem dan contact op met onze gratis Advies op maatservice. Wij helpen je graag de juiste mat voor jouw situatie te vinden.

Dit hangt van de matsoort af. Matten met een Rubber Backing zijn altijd wasbaar, bekijk de Crystal Cotton , Karaaten en Colorstar! Bekijk hierbij de  product specificaties van de mat.

Deze twee soorten binnenmatten hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Een droogloopmat is vooral geschikt in het opnemen van vocht. Daarnaast reinigt deze het meest grove vuil van je schoenen. Deze matten zijn wasbaar.

Een schoonloopmat is meer gericht op het schoonmaken van je schoenen. Deze matten halen al het vuil grondig weg. Daarnaast nemen deze matten ook vocht op, maar minder dan een droogloopmat. Verder zijn deze matten niet wasbaar.

Je kunt een deurmat op twee manieren leggen. De mat kun je óp de vloer leggen, dus gewoon op je huidige vloer, maar ook ín de vloer. Dit noemen we een uitsparing. Dit laatste is eigenlijk alleen van toepassing voor binnenmatten,

Een deurmat met uitsparing zie je vooral achter de voordeur. Hier is bij de meeste huizen de ingang naar de kruipruimte. Met een deurmat met uitsparing kun je dan eenvoudig het luik verbergen.

In deze video wordt uitgelegd hoe een mat op maat te bestellen bij Mattenexpert. Kiezen van een mat, invullen van de maten en hoe af te rekenen.

You've just added this product to the cart:

De waardering van mattenexpert.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 447 reviews.