Alle maten mogelijk

Gratis op maat gesneden

Snelle levering, snel in huis

Jij hebt je mat zo snel mogelijk in huis

Laagsteprijsgarantie

Ergens goedkoper? 10% extra korting

Eenvoudig retourneren

Niet tevreden? Geld terug

Welk type binnenmat zoek jij?:

Droogloopmat kopen MattenExpert

Droogloopmat

De belangrijkste functie van een droogloopmat is het opnemen van vocht.

 • Wasbare mat
 • Opties met oplooprand
 • Ook op maat verkrijgbaar
Schoonloopmat kopen Mattenexpert

Schoonloopmat

De belangrijkste functie van schoonloopmat is het verwijderen van vuil van je schoenen.

 • Opties met oplooprand
 • Ook op maat verkrijgbaar
Kokosmat kopen MattenExpert

Kokosmat

Een kokosmat mat is een robuuste mat gemaakt van natuurlijke vezels.

 • Exclusief voor binnengebruik
 • Ook op maat verkrijgbaar
Deurmat met print kopen MattenExpert

Deurmat met print

Zelfde kwaliteiten als een andere mat, echter uitgerust met een vrolijke print.

 • Zowel schoonloop- als droogloopmatten
 • Reinigt grondig

Onze mat op maat service is gratis.

Onze mat op maat service is gratis.

Voordelen

Betaal met iDEAL
Eenvoudig retourneren
Binnen 48 uur in huis
Matten op maat

Meest gestelde vragen

Een deurmat behoudt haar maximale werking gemiddeld zo’n 3 jaar. Het verschil zit hem in de mate van gebruik en de matsoort. Zo gaat een schoonloopmat gemiddeld iets langer mee dan een droogloopmat. Dit komt door de verschillende stoffen waaruit deze matten bestaan. Wanneer jij je mat elke twee jaar vernieuwd, ben je er zeker van dat de mat haar maximale werking behoudt.

Dit hangt van de matsoort af. Alleen droogloopmatten zijn wasbaar. Wij hebben voor alle matsoorten een handig schema gemaakt, waarin jij precies kunt zien welke methode het best bij jouw mat past.

Deze twee soorten binnenmatten hebben allebei hun eigen kwaliteiten. Een droogloopmat is vooral geschikt in het opnemen van vocht. Daarnaast reinigt deze het meest grove vuil van je schoenen. Deze matten zijn wasbaar.

Een schoonloopmat is meer gericht op het schoonmaken van je schoenen. Deze matten halen al het vuil grondig weg. Daarnaast nemen deze matten ook vocht op, maar minder dan een droogloopmat. Verder zijn deze matten niet wasbaar.

Beide matten reinigen dus je schoenen, en nemen vocht op. Een droogloopmat blinkt echter meer uit in het drogen van je schoenen, een schoonloopmat in het schoonmaken van je schoenen.

Je kunt binnenmatten verdelen in twee categorieën: schoonloopmatten en droogloopmatten. Daarnaast heb je kokosmatten. Deze zijn het best te vergelijken met een schoonloopmat, omdat deze vooral je schoenen reinigen en in mindere mate drogen.

Dit is afhankelijk van hoe je de mat wilt gebruiken, in een uitsparing of op de vloer:

 • Op de vloer: In dit geval kun je het best een deurmat in dezelfde breedte als de deur hebben. Dit is meestal wel mogelijk in een standaardmaat. Mocht je toch een andere maat hebben, kun je voor een deurmat op maat kiezen.
 • In de vloer: Wanneer je een mat in de vloer wilt, raden we je aan om altijd een deurmat op maat te kiezen. Meet de uitsparing exact uit. Tel hier een marge van 1 milimeter op en bestel je gewenste mat. Heb je hiermee hulp nodig? Neem dan contact op met onze gratis Advies op maat-service. Wij helpen je graag de juiste mat voor jouw situatie te vinden.

Twijfels over de binnenmat die het best bij jou past?

Weet jij nog niet welke binnenmat het best bij jou past? Maak gebruik van onze keuzehulp. Door je wensen kenbaar te maken via de keuzehulp, selecteren wij direct de beste opties voor jou. Zo vind jij direct de beste binnenmat voor jouw situatie!

Ga naar keuzehulp

Persoonlijk advies voor binnenmat?

Heb jij wensen of vragen over een binnenmat die het best bij jou past? Wij helpen je graag met onze gratis Advies op maat-service. Wij helpen je hier graag met je persoonlijke vraag.

Binnenmat op maat of op rol?

Bij sommige producten zie je binnenmatten op rol staan. Dit geeft aan dat de binnenmat op maat te verkrijgen is. Je hoeft enkel de gewenste maten van je mat door te geven, en wij snijden de mat vervolgens gratis op maat!

Handig om te weten over onze binnenmatten

Bij MattenExpert kun je eenvoudig betalen met iDeal. Vervolgens ontvang je je binnenmat binnen 48 uur thuis. Ben jij niet tevreden over de bestelde binnenmat? Dan kun je deze kosteloos retourneren.

Ook een binnenmat op maat kun je bij ons eenvoudig retourneren. Hier brengen we echter wel kosten voor in rekening, omdat wij de mat niet zomaar kunnen gebruiken of opnieuw moeten snijden. De kosten voor het retourneren van een binnenmat bedragen 15% van de afgerekende prijs.

You've just added this product to the cart:

De waardering van mattenexpert.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 436 reviews.